Seasons Magazine | Editie 5, 2015

We are in the current issue of Seasons Magazine, a glossy magazine in the Netherlands about craft and nature.

Online version :: Here.

 

 

 

De wereld volgens Bellerby

In zijn atelier draagt hij onze planeet op handen. Letterlijk, want de Engelsman Peter Bellerby maakt indrukwekkend exacte globes, soms zelfs met behulp van eigen landkaarten en foto’s. Zijn minutieuze handwerk is inmiddels wereldberoemd.

Eethoek als atelier Sinds 2009 maakt de bescheiden Engelsman vanuit een oud pakhuis in Londen de wonderbaarlijkste globes.

Het gevoel dat je de wereld onder jouw handen kunt laten draaien is ongeëvenaard

De perfecte bolvorm Nooit zal Peter Bellerby de antieke globes vergeten die een medewerker van het Nationaal Maritiem Museum in Greenwich hem liet zien. Hij kwam ervandaan met een missie. Vanaf dat moment was Bellerby vastbesloten de beste globes ter wereld te gaan maken. Niet alleen voor zijn vader en zichzelf, maar voor iedereen.  

Een bol van Bellerby thuis? De globes van Peter Bellerby worden met de hand gemaakt en beschilderd. Ze kunnen bovendien volledig naar wens uitgevoerd worden. Prijs: van € 1100 – € 50.000. Bellerby & Co Globemakers, 7 Bouverie Mews, Bouverie Road, London, 0044 (0) 2088007235 www.bellerbyandco.com The globemaker Het precieze procedé is geheim, maar een globe van Bellerby wordt in elk geval gebouwd met gips, lijm, papier, aquarelverf, inkt, hars, hout en messing. In dit filmpje zie je hoe Bellerby te werk gaat in zijn atelier.